Sila liečivých kameňov


Skutočnosť, že niektoré horniny, minerály a artefakty vyrobené z určitých materiálov majú rôznu a dôležitú moc, je ľudstvu známa už od staroveku. Radi nosíme cennejšie kamene, ako sú polodrahokamy či drahokamy v podobe šperkov. A hoci tieto nemajú zvláštnu moc, sú symbolom vyššieho spoločenského postavenia alebo len lesklým krásnym predmetom s cieľom zlepšiť svoj vzhľad. Okrem toho, keďže sú také cenné, nútia človeka byť veľmi opatrný, a teda ostražitejší. Drahokamy, pravdepodobne vďaka tomu, že sú vzácne, boli vždy žiadanými predmetmi, a preto dávali pocit bohatstva alebo aj tvrdej práce. Ak sa rozhodnete pre podstúpenie petroterapie, ako sa nazýva liečba kameňmi, určite navštívte odborníka. Tí sú predovšetkým v radoch ezoterikov a doktorov. Často sa kameňmi liečia zápalové ochorenia, chronické bolesti či problémy pohybového aparátu. 

Minerály, rovnako ako aj rôzne rastliny sú súčasťou prírody. Rôzne minerály majú svoje liečivé vlastnosti podobne, ako tomu je aj u byliniek z ktorých si vyrábame tinktúry, maste alebo čaje. Používajú sa v rôznych kultúrach už od nepamäti. Či už na očistné procesy od negatívnej energie alebo zlepšenie niektorých životných oblastí osoby, ktorá sa nachádza v energetickom poli minerálu.

NAJZNÁMEJŠIE MINERÁLY

AMETYST – Ochranný kameň, používaný proti urieknutiu. Vnáša stabilitu a harmóniu do vzťahov.

Ametyst nosený na srdci prináša lásku do nášho života. Zažehnáva obavy z budúcnosti, strach zo smrti a pomáha nám nájsť vnútorný pokoj. Dáva nám pocit dôvery a istoty v život samotný.
Predovšetkým pôsobí proti akýmkoľvek bolestiam vo fyzickej, citovej ale aj duševnej oblasti. Mierni žiaľ, dokonca prináša útechu a hlboký spánok. Priaznivo ovplyvňuje hlavne poruchy spôsobené duševným napätím, stresom a nespracovanými negatívnymi zážitkami, ktoré zostali hlboko v podvedomí. Ametyst je od nepamäti odporučený proti neurózam všetkého druhu, proti hystérií a halucináciám. Pomôže tiež v odvykaní od závislostí na drogách, alkohole či liekoch.

ACHÁT – Kameň vernosti, pozitívne vplýva na emócie, zlepšuje vzťahy a dodáva sebavedomie.

Posilňuje rozmnožovacie orgány u mužov aj u žien. Tiež chráni a pomáha pri pôrode. Všeobecne zmierňuje horúčky a infekčné ochorenia. Utišuje všetky typy bolesti úžasne pomáha pri alergiách a kožných problémoch.

JANTÁR – Kameň nádeje.

Aktivizuje pozitívnu myseľ, vôľu, trpezlivosť, a tak prirodzeným spôsobom podporuje liečebný proces prakticky všetkých chorôb. Jantár si môžeme prikladať na tie časti tela, kde pociťujeme bolesť, tlak, blokády či iné nepohodlie. Ovplyvňuje celkový telesný a mentálny zdravotný stav.

JASPIS – Kameň označovaný ako “matka všetkých kameňov”. Vzbudzuje súcit a túžbu konať dobro, čím nás robí lepším človekom.

Nosený v blízkosti žalúdku potlačuje nevoľnosť (hlavne v tehotenstve), uľahčuje pôrod, ochraňuje pred zlými snami, posilňuje žlčník, pečeň, žalúdok a črevá. Červený jaspis pomáha pri hemoroidoch a krvácaní z nosu, posilňuje krv a zbavuje ju jedov a zahrieva telo.

FLUORIT – Kameň géniov obdarený veľkou silou.

Používa sa ako prostriedok na odstraňovanie porúch mozgu, podporuje harmonickú spoluprácu oboch mozgových hemisfér a chráni tak pred duševnými chorobami. Odstraňuje duševný zmätok.

KRIŠTÁĽ – Najuniverzálnejší polodrahokam.

Je kameňom s najširším rozsahom liečebných účinkov. Ide o silný ochranný kameň. Prikladaním na postihnuté miesta mierni bolesti, používal sa na zastavenie krvácania. Krištáľom je možné čistiť aj pitnú vodu a energeticky ju tak nabíjať (jeden stredne veľký krištáľ vložíme na noc do jeden a pol litra vody). Ideálny kameň do domácnosti alebo do kancelárie, zneškodňuje geopatodénne zóny a záporné žiarenia, položený pri posteli vnáša jasno do našich snov.

HEMATIT – Kameň mysle, pomáha pri logickom uvažovaní a zlepšuje pamäť.

Je všeobecne známe, že hematit podporuje tvorbu červených krviniek. Tie potom zásobujú bunky dostatočným množstvom kyslíka. Tiež aktivuje krvný obeh a srdce, posiluje pľúca, pečeň a slezinu. Hematitová voda reguluje nedostatočnú funkciu obličiek. Hematit pomáha aj pri nepravidelnej menštruácií a poruchách spojených s bolesťami. Odporúča sa aj pri krvných zrazeninách a na pomoc pri zastavení krvácania. Podobne ako krištáľ funguje ako podporný a očistný kameň pre iné polodrahokamy.

LAZURIT – Dodáva sebavedomie, prebúdza vodcovského ducha a pomáha nám vidieť situácie z nadhľadu.

Chladno modrý lazurit je od nepamäti známi svojimi ukľudňujúcimi účinkami, mierni kŕče a horúčky. Nahriaty na slnku a prikladaný na postihnuté miesta lieči zápaly a opuchy, pomáha aj pri bolestiach všetkého druhu, vyrážkach a bodnutí hmyzom. Tiež sa hovorí, že zmierňuje vysoký tlak, ochorenia krvi a depresie. U svojho nositeľa podnecuje rast vlasov. 

RUŽENÍN – Kameň lásky a vzťahov, posilňuje vernosť a pomáha nájsť šťastie v láske.

Najväčší vplyv má na centrum srdca. Čistí, upokojuje a posilňuje všetko, čo súvisí s jeho činnosťou. Tiež priaznivo pôsobí proti psychosomatickým poruchám zapríčineným potlačenými emóciami. Ruženín pomáha na nespavosť, najmä keď je jej dôvodom citové rozpoloženie.

Nezabudnite, že každý kameň treba po istej dobe čistiť a nabiť. Tie, ktoré sa nachádzajú blízko elektroniky, však častejšie. Ide o prepláchnutie kameňa vodou a jeho následné umiestnenie na slnku.