Derivačný kúpeľ


Za zlý zdravotný stav, obezitu a ochorenia s ňou spojené, vrásky či boľavé kĺby a mnoho ďalších ochorení je zapríčinených nerovnováhou v tele. Nápomocná môže byť aplikácia metódy derivačného kúpeľa, čo je jednoducho povedané umývanie a otužovanie intímnych partii studenou vodou, pričom okrem liečenia pôsobí aj preventívne. Dôležitá zásada je sa nepodchladiť – využíva sa len malé množstvo vody (jazerná, pitná, z rieky či studne). 

AKO NA TO?

Pripravíme si malú hubku na umývanie a vaničku so širším okrajom, ktorú naplníme studenou, nie ľadovou vodou. Do kúpeľa vložíme drievko prípadne podložku, na ktorú sa usadíme. Kľúčové je, aby naše nohy ostali v teple, teda nesmú byť v kúpeli. Pokojne môžu byť položené na podlahe či vo vani a byť pod dekou či obuté v ponožkách. V miestnosti by malo byť teplo, aby sa telo nepodchladzovalo. Hubkou si pomaly umývame intímne partie, pričom hubku nikdy nenahradíme prúdom sprchy, nakoľko by koža stratila rýchlo citlivosť a kúpeľ by nemal liečebný účinok. Ochladiť sa musí iba intímna oblasť, v prípade, že si namočíte stehná či pozadie, telo bude reagovať tvorbou tepla v podbrušku, čo je presný opak toho, čo chceme touto metódou dosiahnuť.

PROCES

Dĺžka procesu závisí od telesnej hmotnosti. V prípade, že telesná váha je pod 70 kilogramov, čas na kúpeľ by nemal presahovať 10 minút. Ak je váha vyššia, čas sa predĺži na 15 minút. Nikdy ale nepresahujte dĺžku kúpeľa na viac ako 20 minút. Je potrebné túto metódu opakovať pravidelne, aby bol účinok viditeľný čo najskôr. Ak pocítite, že zdravotné poruchy uberajú na sile a tratia sa, môžete s derivačným kúpeľom prestať. Naopak, v prípade, že sme netrpezliví a výsledky chceme uzrieť ihneď, metóda sa môže vykonávať dvakrát denne po dobu 10 minút. Pričom prvý týždeň kúpeľ opakujeme denne, druhý týždeň už len tri až štyrikrát do týždňa. Naše telo má v intímnych zónach vlastné pH, o ktoré by sme ho nemali oberať. Kúpeľ sa nevykonáva počas menštruácie a po vymiznutí neduhov sa s ním prestáva, pričom sa telo odvyká postupne. Teda počas tretieho týždňa kúpeľ vykonávame už len raz.

VHODNÝ ČAS

Ráno a nalačno dokážeme nášmu telu pomôcť najviac. Podporíme svoj imunitný systém a prichystáme ho na celodenné fungovanie. Ak by sa kúpeľ vykonával po jedle, môže nám ostať nevoľno, s výnimkou čajov a ovocných štiav. Po kúpeli sa odporúča telo vždy zahriať. 

ÚČINOK

Derivačný kúpeľ je náplasť na migrény, bolesti všetkého druhu, astmu, zápchu, kožné problémy, nadváhu, nespavosť, artrózu či  inkontinenciu. Pomáha dokonca liečiť aj niektoré závislosti a našim vlasom pomáha v istej miere vrátiť pôvodnú farbu.

Naše telo je deň čo deň vystavené rôznym odpadom od umelých potravinových prísad, ktoré požívame v strave, po výpary, ktoré dýchame, ako aj kozmetickým produktom, ktoré na seba denne nanášame. Niet sa čomu čudovať, že organizmus nie je schopný samostatne vylúčiť všetky škodliviny. Tie sa ukladajú v našom organizme a spôsobujú rôzne zdravotné ťažkosti. Zbytočný odpad sa prostredníctvom derivačného kúpeľa dostáva z tela von opačným smerom, ako pri jeho hromadení. Osviežovanie intímnych partii studenou vodou napomáha jeho návratu naspäť do čriev, odkiaľ sa z tela vylučuje prirodzenou cestou. V priebehu pár týždňov si dokážeme telo takto očistiť a organizmus odľahčiť od neprimeranej záťaže. Taktiež povzbudíme samouzdravovacie procesy, zároveň sa budeme cítiť sviežejšie a vitálnejšie. Takýto kúpeľ nás teda zbaví odpadu prirodzene a navyše si telo nájde stratenú rovnováhu.