Päť tipov pre hygienu


 Správna hygiena nás sprevádza celý náš život. Obzvlášť na začiatku a na sklonku života by mala byť o niečo precíznejšia. Vďaka hygiene udržujeme naše telo nie len čisté, ale aj ďalej od chorôb, vírusov, baktérií či rôznych kožných chorôb ktoré nám znepríjemňujú náš život.

Vlhčené obrúsky – Vlhčené obrúsky sú vecou, ktorá by mala našich postarších sprevádzať nie len počas prechádzok ale i počas bežného dňa doma. Umývanie tvár je nie len v mnohých prípadoch náročné ale i unavujúce a nudné ( povedzme si narovinu). Riešením sú vlhčené obrúsky. V taške či na toaletnom stolíku nezaberajú veľa miesta. Vlhčené obrúsky môžeme použiť na tvár či ruky. Najlepšie sú obrúsky ktorých súčasťou je aj hydratačná formula – tá pleť ani ruky nevysuší a vyhneme sa tak nepríjemným šupinám, páleniu či svrbeniu.

Plienkové obrúsky  – Alebo obrúsky pre malé detičky. Používame ich hlavne na prevenciu pred zápalmi. Sú naozaj účinné a nie sú finančne náročné. Ich pravidelné používanie je priam v niektorých prípadoch vyžadujúce. Taktiež nás zbavuje baktérií.

Kúpacie čiapky – Nemyslíme tým čiapky na prevenciu mokrých vlasov ale čiapky, ktoré sú na trhu len krátko. Sú určené pre ľudí ktorí nemajú silu stáť v sprche a pohyb vo vani je obzvlášť obtiažny. Kúpacie čiapky im jednoducho nasadíte na vlasy a postupujete podľa návodu. Nie sú finančne náročné hoci ich kúpa a dostupnosť je takmer minimálna. Odporúčame objednávanie zo zahraničných stránok, kde je dostupnosť maximálna.

Plán – Prichystajte si denný plán na to, aby vaši zverenci jednoducho nezabudli. V priebehu celého dňa je ich plán často nie veľmi nabitý a i tak dokážu jednoducho zabudnúť. Na viditeľné miesto umiestnite plán. Čo všetko robiť každý deň a niečo, čo treba vykonávať obdeň. Pomôže to uchovávať si zdravú myseľ, organizáciu a vyhnete sa i zdravotným problémom.