Maderoterapia


Je v najvyššej možnej miere prírodná a hypoalergénna masážna technika, ktorá má svoj pôvod v Kolumbii. Primárne je určená na odstránenie celulitídy a formovanie postavy. Účinná je však aj pri odstraňovaní bolesti chrbta, svalov a celkovej detoxikácii organizmu. Masáž valčekmi stimuluje lymfatický systém, ktorého funkciou v našom tele je vylučovanie toxických látok z organizmu. Telo začne prirodzene vylučovať telesnú tekutinu a toxíny.

ZDRAVOTNÉ BENEFITY

Maderoterapia stimuluje a zlepšuje rovnováhu energie, zmierňuje stres a uvoľňuje bolesti svalov a kĺbov. Použitie tejto terapie je tiež rozšírené i na estetické účely, pretože môže byť použitá  na získanie pevnosti tela, napnutia kože, zníženia a lokalizovania počtu tukových buniek, vrások na tvári a iných častiach tela, vylučovania toxínov, prebytočnej vody a celulitídy. Táto masážna technika sa používa s cieľom tvarovať postavu. Výhodou použitia špeciálne tvarovaných drevených prvkov je umožňovanie intenzívneho tlaku na fybróznu celulitídu a odstraňovanie tukových usadenín spolu s ďalšími toxínmi a zvyškom vody. Nástroje používané v maderoterapii, sú určené na prispôsobenie sa rôznym častiam tela. Sú vyrobené z dreva, pretože tento materiál je jedným z piatich elementov prírody a dlho sa používa v mnohých kultúrach, v ktorých existuje aj výroba drevených prvkov na rôzne terapeutické účely – odborníci sa domnievajú, že drevo je mimoriadne užitočné pre zdravie, ak sa používa správne a podľa pokynov odborníkov vyškolených na ich uplatňovanie.

PRIEBEH SEDENIA

Každá terapia trvá asi 30 minút a zmeny sú viditeľné už po piatom ošetrení, aj keď sa odporúča úplný cyklus pozostávajúci z 15 ošetrení (zvyčajne medzi dvomi menštruačnými cyklami), na dosiahnutie uspokojujúcich výsledkov. Maderoterapeutické ošetrenie začína ručnou masážou, ktorá umožňuje pripraviť pokožku a odstrániť nahromadené tuky. Potom terapeut nanesie éterické oleje s cielenými vlastnosťami a nakoniec sa začína masáž drevenými prvkami. Procedúra sa vykonáva na estetické účely s cieľom zbaviť sa obezity, čím sa figúra zmenšuje a modeluje. Tiež môže slúžiť na uvoľnenie pacientov a zníženie úrovne stresu, ako aj na liečbu kontraktúry, spôsobenej zlým držaním tela alebo zníženou fyzickou aktivitou, uvoľňuje nepohodlie v narušených svaloch a kĺboch.

MASÁŽ TELA

Sa vzťahuje predovšetkým na tvarovanie tela, osobitne u tých osôb, u ktorých sa zvyšky tukových vrstiev hromadia na jednom mieste. U niektorých je to tuk na bruchu, u iných na bokoch, zatiaľ, čo bruško majú ploché. Práve maderoterapia je spôsob, ako sa zamerať výlučne na problematickú časť, čím sa reguluje tuk iba na určitej časti tela.

MASÁŽ TVÁRE

Svaly na tvári fungujú presne tak isto ako svaly na tele. Čím pravidelnejšie cvičíme alebo sa masírujeme, tým je naše svalstvo okysličenejšie a prekrvenejšie. Maderoterapia tváre a dekoltu je využívaná najčastejšie pre jej rýchly a dočasne efektívny facelifting, pri pravidelných masážach dokonca viditeľne spomaľuje starnutie pleti no najmä ochabnutie svalov tváre. Ďalej mizne efekt dvojitej brady, zredukujú sa opuchy tváre a opuchy okolo očí, vrásky sa zredukujú, prípadne úplne vymiznú. 

Maderoterapia sa neodporúča pri: 

  • ochoreniach srdca
  • kŕčových žilách (lokálna kontraindikácia)
  • vírusových a bakteriálnych ochoreniach (napr. chrípka , nádcha, herpes)
  • onkologických ochoreniach
  • kožných ochoreniach
  • otvorených ranách
  • anorexii

Maderoterapia je neinvazívna, zdraviu prospešná metóda. Napriek tomu však prvé 3-4 ošetrenia, môžu byť bolestivé. Pri terapii dochádza k tzv. odlepovaniu podkožného tuku od svalov. Môžu vznikať tmavohnedé podkožné modrinky, hlavne ak máte k vzniku modrín náchylnosť, ktoré sa rýchlo vstrebávajú (cca 2-3 dni). Vznikajú najmä v problémových partiách ako sú boky, časť vnútorných stehien. Po pár terapiách sa modriny prestanú úplne tvoriť každému. Telo si zvykne, no napriek tomu sa výsledky budú ustavične zlepšovať.